Un deținut în comun cu doi complici aflați la libertate au înființat două companii fictive și au prejudiciat victimele cu aproape 500 000 de lei

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI,  în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Centru al DP Chișinău și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Centru,...

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI,  în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Centru al DP Chișinău și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Centru, au deconspirat activitatea infracțională a unui grup infracțional specializat în escrocherie și înșelăciune.

 

Urmare a investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți, un bărbat  de 25 de  ani, deținut al Penitenciarului nr. 4 – Cricova, a creat două companii fictive prin intermediul complicilor aflați la libertate.

 

Bănuiții, sub pretextul comercializării semințelor de floarea-soarelui și inducând în eroare conducătorul unei companii, au dobândit mijloace financiare în sumă de 485 000 de lei, cauzând victimei un prejudiciu material considerabil.

 

În vederea acumulării probelor, polițiștii au efectuat percheziții în celula bănuitului, în rezultatul cărora a fost depistat și ridicat un telefon mobil și o cartelă SIM prin intermediul cărora suspectul coordona activitatea ilicită din penitenciar.

 

Deținutul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari. Totodată, cei doi suspecți aflați la libertate, prin intermediul cărora au fost înființate companiile fictive, sunt cercetați în stare de libertate, iar polițiștii au dispus blocarea mijloacelor financiare dobândite ilegal din contul acestora.

 

Conform legii penale, suspecții riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

In this article