Un deținut, condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor, va ajunge pe banca acuzaților și pentru corupere activă

Procuratura Anticorupție, informează despre terminarea urmăririi penale în dosarul de corupere activă, în care este învinuit un deținut, condamnat la 17 ani pentru omor. Este vorba despre un...

Procuratura Anticorupție, informează despre terminarea urmăririi penale în dosarul de corupere activă, în care este învinuit un deținut, condamnat la 17 ani pentru omor. Este vorba despre un om de afaceri din Nisporeni care ar fi încercat, acum câteva luni,  să-și cumpere libertatea printr-o tentativă de  mituire a unui angajat din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Acesta i-ar fi propus funcționarului 5000 de euro, dar a fost denunțat la CNA.

În procesul de colectare a probelor, au fost documentate mai multe discuții dintre condamnat și denunțător, care atestă tentativa de mituire a funcționarului pentru ca acesta să dea o soluție pozitivă pentru comisia de amnistiere asupra comportamentului condamnatului.

Angajatul ar fi fost rugat să scrie în actul de constatare a riscurilor de recidivă că bărbatul nu prezintă pericole majore pentru societate, în cazul în care ar ieși anticipat la libertate. Deși specialistul s-a expus deja în cadrul comisiei de profil, menționând riscul sporit de recidivă a condamnatului, acesta ar fi intervenit cu o cerere repetată în care ar fi cerut reexaminarea cazului.

Prin urmare, procurorii anticorupție cu suportul ofițerilor CNA au definitivat acțiunile de anchetă în acest caz și au întocmit rechizitoriul pentru transmiterea acestuia în instanța de judecată.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article