Un deputat PSRM cere urgent să fie luate măsuri de combatere a sărăciei în Republica Moldova

PSRM îi cere partidului de la guvernare să întreprindă măsuri urgente pentru a combate creșterea sărăciei în Republica Moldova. Potrivit socialistului Vladimir Odnostalco, cetățenii trăiesc din ce în...

PSRM îi cere partidului de la guvernare să întreprindă măsuri urgente pentru a combate creșterea sărăciei în Republica Moldova. Potrivit socialistului Vladimir Odnostalco, cetățenii trăiesc din ce în ce mai rău și cu mare greu fac față scumpirilor. Totodată, Odnostalco cere să fie revizuite normele de consum, care, în prezent, sunt mizere. Deputatul a amintit că în 2013, guvernarea pro-europeană din care a făcut parte Maia Sandu și Igor Grosu, au aprobat norme de consum, care și astăzi îi lasă pe moldoveni flămânzi.

“Potrivit prevederilor din 2013, cetățenii trebuie să consume zilnic câte 0,7 gr de suc. Oare miniștrii și deputații consumă 0,7 gr de suc pe zi? E de râs. Salam – câte 10 gr pe zi, cred că și câinii mănâncă mai mult. Brânză – 7 gr pe zi. Cum să trăiască un om? Ceai – 2 gr pe zi. Datele statistice arată că nivelul de sărăcie crește, iar prognozele sunt pesimiste și dacă nu vor fi luate măsuri urgente, situația se va agrava și mai mult. Noi propune ca salariul minim și pensiile să fie legate de minimul de existență, pentru a îmbunătăți viața oamenilor în mod real, nu doar pe hârtie. Totodată, trebuie de indexat trimestrial pensiile și salariul minim, anterior am înregistrat o inițiativă legislativă în acest sens. Este o măsură urgentă care va ajuta să oprim catastrofa”, a declarat Odnostalco.

Amintim că recent PSRM a prezentat două inițiative legislative. Este vorba despre indexarea trimestrială a pensiilor și îndemnizațiilor și despre pensia a 13-a – măsuri care ar sprijini pensionarii în condițiile inflației galopante.

In this article