Un deputat PAS participă la blocarea traseului de la Giurgiulești

Protestatarii, alături de deputați PAS, care au blocat accesul către Portul Giurgiulești au încălcat legislația cu privire la întrunirile pașnice și regulile impuse în pandemie prin deciziile Comisiei...

Protestatarii, alături de deputați PAS, care au blocat accesul către Portul Giurgiulești au încălcat legislația cu privire la întrunirile pașnice și regulile impuse în pandemie prin deciziile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Manifestanții se comportă agresiv, amenință polițiștii, nu respectă distanța, iar majoritatea dintre ei nu poartă măști.

Somațiile oamenilor legii de a debloca circulația în zonă au rămas fără de răspuns. Protestatarii continuă să se împotrivească normelor legale și să tensioneze și mai mult situația prin comportamentul lor provocator.

Printre manifestanți este și deputatul PAS, Ion Groza, care le-a cerut oamenilor legii să nu fie împiedicat, deoarece el este ”om de treabă”.

”Nu ne împiedicați pe noi, pentru că noi suntem cu acte în regulă. Oameni de bună credință, de treabă. Dați-vă într-o parte”, a spus Groza.

Polițiștii l-au atenționat pe deputat că, prin blocarea circulației, acțiunile protestatarilor au depășit normele legale, iar funcția pe care o deține îi oferă posibilități largi de a solicita toate informațiile necesare pentru a clarifica situația.

” Dumneavoastră, fiind reprezentant al Parlamentului, sunteți împuternicit de a solicita explicații responsabililor din Guvern, agenților economici. Să vă prezinte toată informația. Atâta timp cât Dumneavoastră spuneți ”noi considerăm că”, toate acțiunile respective sunt ilegale, blocând accesul către port, transportul și toate arterele. Aceasta se consideră o ilegalitate”, au declarat oamenii legii.

Polițiștii susțin că oamenii scoși la protest sunt induși intenționat în eroare.

Deputatul PPDA, Alexandr Slusari, a declarat că protestele de la Giurgiulești sunt create artificial și coordonare din umbră de către persoane cu interese ascunse.

In this article