Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs azi dimineața, la ora locală 3:50, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs azi dimineața, la ora locală 3:50, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 128 de kilometri în apropierea următoarelor orașe: 54 km nord de Ploiești, 55 km nord-vest de Buzău, 56 km sud-est de Brașov, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 80 km sud-vest de Focșani și 81 km nord-est de Târgoviște, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md.

De altfel în această dimineața au mai fost înregistrate alte două cutremure în județele Vrancea și Buzău, dar de magnitudine mică, respectiv de 2,4 și 2,2. De la începutul lunii octombrie, în România, au avut loc șase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,5 pe Richter.

Cea mai puternică mișcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

In this article