Un copil este ucis la fiecare 10 minute în Gaza”, spune directorul campaniei de solidaritate pentru Palestina

Peste 3.500 de copii au fost uciși în Gaza și aproximativ 6.300 au fost răniți, spune directorul campaniei de solidaritate pentru Palestina, Ben Jamal, conform Sky News. Sursa...

Peste 3.500 de copii au fost uciși în Gaza și aproximativ 6.300 au fost răniți, spune directorul campaniei de solidaritate pentru Palestina, Ben Jamal, conform Sky News.

Sursa citată a avertizat că există riscul ca oamenii să înceapă să „devină insensibili la situația catastrofală”.

„Un copil este ucis la fiecare 10 minute – poate așa putem încerca să înțelegem mai bine acest lucru”, a spus dl Jamal.

Comentariul său dur vine după ce Israelul a recunoscut că a atacat ieri o tabără de refugiați din Jabaliya, spunând că a vizat și ucis un comandant Hamas în atac.

Oficialii spitalului indonezian din Gaza au spus că peste 50 de persoane au fost ucise și cel puțin 150 au fost rănite în atac, dar unii au estimat că numărul victimelor ar putea fi mai mare.

Jamal a spus că videoclipurile cu atacul sunt „oribile” și că trebuie cerut imediat o încetare a focului.

„Comunității internaționale i se cere să accepte noul model de proporționalitate dezvoltat de Israel, care spune că consideră că este acceptabil să ucidă un singur comandant Hamas și mai mult de 120 de civili”, a spus el.

„Acest lucru este inacceptabil și, într-adevăr, singurul răspuns uman la ceea ce se întâmplă este de a cere o încetare a focului”.

In this article