Un copil de 14 ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheața unui iaz

Plimbare cu sfârșit tragic. Un copil în vârstă de 14 ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheața iazului „La Izvor” din Chișinău. Tragedia s-a întâmplat în...

Plimbare cu sfârșit tragic. Un copil în vârstă de 14 ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheața iazului „La Izvor” din Chișinău. Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de vineri, 26 ianuarie. Potrivit autorităților, apelul la 112 a fost făcut la ora 23:03.

„Potrivit primelor informații doi băieți minori cu vârstele de 14 și 12 ani au plecat la joacă în parcul „La Izvor”. Aceștia ar fi decis să intre pe lacul înghețat, iar la un moment, gheața a cedat și copii s-au prăbușit. Minorul în vârstă de 12 ani a reușit să iasă la suprafață și a plecat acasă, iar băiatul de 14 ani nu a mai putut”, informează IGSU.

Salvatorii, chinologii și polițiștii au efectuat lucrări de căutare pe parcursul nopții, iar căutările au fost reluate în dimineața zilei.

„Salvatorii au reușit să recupereze din iaz la ora 08:30 corpul neînsuflețit al minorului în vârstă de 14 ani. Acesta a fost găsit la o distanță de aproximativ 20 de metri de la mal. Cazul este investigat de organele de drept”, informează IGSU.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită aflarea în preajma bazinelor acvatice. Mersul și jocul pe gheața fragilă duce la producerea tragediilor.

În condiții de temperaturi oscilante aflarea pe lacurile înghețate este extrem de periculoasă. O atenție specială trebuie acordată copiilor adolescenți pentru ca aceștia să perceapă riscurile la care se supun în caz de nerespectare a elementarelor reguli de siguranță, în special ce ține de mersul pe gheața lacurilor și iazurilor din țară.

In this article