Un conațional surprins în timp ce își aruncă documentul falsificat

În punctul de trecere a frontierei Cahul, un conațional a fost surprins în momentul când și-a aruncat la gunoi documentul falsificat. Din declarațiile acestuia s-a aflat că actul...

În punctul de trecere a frontierei Cahul, un conațional a fost surprins în momentul când și-a aruncat la gunoi documentul falsificat. Din declarațiile acestuia s-a aflat că actul l-ar fi costat 200 de euro.

Cercetat pentru uz de fals în acte este cetățeanul moldovean de 29 de ani, originar din raionul Râșcani.

La trecerea frontierei de stat acesta s-a prezentat în calitate de pasager al unui autocar, cu destinația Marea Britanie. În cadrul procedurilor de verificare, inspectorul de la linia de control a observat tânărul care părea agitat, fapt pentru care a fost supus monitorizării. La scurt timp pasagerul s-a apropiat de un tomberon și ar fi aruncat ceva în el. Ca urmare a verificării, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească. Actul era eliberat din numele autorităților române cu datele de identitate ale persoanei sus-menționate. În rezultatul examinării documentului cu tehnica specială s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

La audieri, moldoveanul a declarat că observând reacția polițistului de frontieră a încercat să se debaraseze de actul care bănuia că este contrafăcut și i-ar fi creat probleme. Din spusele acestuia ar fi obținut actul în toamna anului trecut, accesând un anunț de pe rețelele de socializare. Perfectarea buletinului românesc l-ar fi costat 200 de euro. Tânărul și-a motivat acțiunea ilegală, prin faptul că dorea să-și faciliteze angajarea la muncă peste hotare.

Buletinul românesc falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză.

In this article