Un conațional depistat în zona de frontieră cu țigări de contrabandă

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Basarabească a depistat un conațional care transporta ilegal 14 mii de țigarete. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția localităților...

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Basarabească a depistat un conațional care transporta ilegal 14 mii de țigarete. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția localităților de frontieră Tvardița-Maloiaroslaveț.

Aflați în misiune de serviciu, polițiștii de frontieră au observat un autoturism care se deplasa pe un drum, paralel cu linia frontierei de stat. Operativ s-a acționat pentru stoparea mijlocului de transport, conducătorul auto fiind somat să oprească. Ca urmare, la volanul mașinii a fost legitimat un locuitor al orașului Ceadîr-Lunga, Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani.

În cercetările primare, moldoveanul nu a putut explica argumentat despre scopul aflării sale în zona de frontieră, ceea ce a dat de bănuit și s-a luat decizia de extindere a controlului. În portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au depistat o geantă plină cu țigări fără timbru de acciz, în număr de 700 de pachete. Despre proveniența acestora, șoferul a ezitat să răspundă, neavând niciun act de însoțire pentru marfă.

În consecință, mijlocul de transport și țigările au fost ridicate și indisponibilizate pe teritoriul SPF Basarabeasca până la luarea unei decizii.
Suplimentar, conducătorul auto a fost sancționat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, art.332 (al.1) CC al RM.

In this article