Un conațional, condamnat la 6 luni de închisoare pentru trecere ilegală a frontierei de stat, reținut

Un cetățean moldovean, anunțat în căutare națională pentru eschivarea de răspundere pe faptul încălcării frontierei de stat, a fost reținut de către angajații Poliției de Frontieră. Reținerea conaționalului...

Un cetățean moldovean, anunțat în căutare națională pentru eschivarea de răspundere pe faptul încălcării frontierei de stat, a fost reținut de către angajații Poliției de Frontieră. Reținerea conaționalului a avut loc ieri, 16 ianuarie 2024, în mun. Bălți.

Din informațiile pe cauza penală, pornită în anul 2016, moldoveanul de 54 de ani cu viza de domiciliu în r. Drochia, a fost depistat în timp ce traversa ilegal frontiera moldo-ucraineană. Ca urmare, cetățeanul s-a eschivat de la măsurile procesuale aplicate de organul de urmărire penală al Direcției regionale NORD, iar faptul dat a impus instanța de judecată de a-l anunța în căutare pentru realizarea scopului procesului penal.

În anul 2022, de către Judecătoria Edineț, sediul Ocnița, a fost pronunțată sentința prin care s-a stabilit pedeapsa pentu moldovean sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni, cu executarea în penitenciar de tip semiînchis.

Astfel, în data de 16 ianuarie curent, acționând în baza unei informații operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției au indentificat locul aflării și conform procedurlor, persoana a fost reținută și plasată în izolatorul de detenție din cadrul IP Edineț.

In this article