Un colonel rus și-a ucis soldații răniți, care nu mai puteau merge

Comandanții ruși își ucid soldații răniți, în loc să-i ia de pe câmpul de luptă din Ucraina și să-i evacueze pentru a fi tratați. Militarii rușii căzuți în...

Comandanții ruși își ucid soldații răniți, în loc să-i ia de pe câmpul de luptă din Ucraina și să-i evacueze pentru a fi tratați. Militarii rușii căzuți în captivitate vorbesc despre asta, într-o înregistrare video preluată de cotidianul polonez Onet. Soldații spun că au văzut uciderea a cinci dintre colegii lor.

Tinerii soldați capturați de armata ucraineană au povestit despre crimele brutale comise în rândul armatei ruse chiar de comandanți. Mărturia lor a fost înregistrată de jurnalistul ucrainean Volodimir Zolkin, care a vorbit cu prizonierii.

Rușii au povestit cum unul dintre comandanți l-a întrebat pe un soldat rănit dacă poate merge. Când acesta din urmă a răspuns că nu, comandantul a spus că trebuia să fie ucis imediat. Soldații răniți urmau să fie în mod regulat „terminați”.

Întrebat de jurnalist ce vrea să spună, soldatul explică: „Tot așa… soldatul rănit stă întins la pământ și comandantul batalionului îl împușcă cu pistolul”, spune prizonierul rus.

Al doilea soldat spune: „Cel mai important, nu a fost un singur incident. Locotenent-colonelul se plimba”. Un al treilea soldat spune apoi: „A împușcat patru sau cinci așa”. Al doilea soldat spune: „Toți erau tineri”.

Cel de-al treilea a adăugat: „Ar fi putut fi salvați, ajutați, scoși de acolo. Pur și simplu i-a împușcat, toți uciși”.

Soldații spun despre aceste evenimente în minutul 31 al videoclipului. Ei au insistat că au văzut moartea unor oameni care puteau fi salvați și că pur și simplu au fost uciși.

Din înregistrare nu reiese clar unde în Ucraina a avut loc presupusa împușcare a soldaților răniți de către comandantul lor. De asemenea, nu este clar unde au fost capturați tinerii filmați sau în ce unitate au servit.

Videoclipul a fost publicat împreună cu acuzațiile că rușii nu au luat cadavrele soldaților căzuți pe câmpurile de luptă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu există informații despre cadavrele soldaților uciși.

In this article