Un Chișinău mai verde. Ceban: Plantarea copacilor în capitală continuă. Vezi unde

Plantarea copacilor în capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, voluntarii Clubului Rotary Chișinău, împreună cu angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au plantat platani și...

Plantarea copacilor în capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, voluntarii Clubului Rotary Chișinău, împreună cu angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au plantat platani și arțari pe bulevardul Ștefan cel Mare, str. Mihai Viteazul, Albișoara și strada Grenoble din Chișinău.

În același timp, au fost continuate lucrările de suplinire a aliniamentelor stradale pe străzile M. Kogălniceanu, V. Alecsandri, Calea Ieșilor și str. București din capitală.

„La plantarea celor două specii de arbori în ecosistemul municipiului Chișinău s-a ținut cont de rezistența acestora la mediul urban. Potrivit experților, arțarul este un arbore rezistent la geruri, fum și praf, motiv pentru care se folosește de-a lungul șoselelor și autostrăzilor, în perdele de protecție. Platanul este un arbore care se adaptează ușor la mai multe tipuri de soluri și are o toleranță ridicată la dăunători și mediile poluante.

Mulțumesc tuturor celor care se implică la amenajarea capitalei”, a declarat Ceban.

Amintim că în anul 2022, Primăria Chișinău și-a îndeplinit planul de plantare a peste 60 de mii de arbori și arbuști pe întreg teritoriul municipiului.

In this article