Un chirurg estetician și-ar fi violat pacientele, după ce le seda cu gaz ilariant, antidepresive și tequila

Un chirurg estetician din Florida care s-a sinucis recent după ce a fost acuzat că ar fi drogat și violat două paciente este acum acuzat că a atacat...

Un chirurg estetician din Florida care s-a sinucis recent după ce a fost acuzat că ar fi drogat și violat două paciente este acum acuzat că a atacat în același mod cel puțin alte trei paciente, scrie Digi24.

Marți, cinci paciente ale clinicii de chirurgie estetică Pura Vida a lui Eric Salata din Naples, Florida, au mers la poliție și au reclamat că medicul fie le-a agresat sexual, fie a încercat să o facă în timpul procedurilor medicale, a declarat Adam Horowitz, avocatul uneia dintre femei, potrivit The Guardian.

Cele mai recente acuzații împotriva lui Salata au venit la o săptămână după ce cadavrul său a fost găsit într-o pădure. Anchetatorii au stabilit că s-a împușcat, el fiind eliberat pe cauțiune la câteva zile după ce a fost arestat sub suspiciunea că a violat două paciente care erau inconștiente.

Polițiștii au spus că Salata și-a sedat una din paciente, în vârstă de 51 de ani, cu gaz ilariant, Xanax și tequila, însă medicul a susținut că era o formă de ameliorare a durerii în urma procedurii efectuate.

Cea de-a doua pacientă, de 72 de ani, a spus că Salata a violat-o, lăsându-i buza învinețită, după ce i-a administrat gaz ilariant.

Poliția din Naples l-a arestat pe Salata pe 21 noiembrie, după care acesta a fost eliberat pe cauțiune. O a treia femeie a depus reclamație împotriva lui în timp ce era în arest.

La 28 noiembrie, polițiștii au aflat că Salata și-a părăsit domiciliu, lăsând acasă două bilete, verigheta și cărțile de credit. Purta la gleznă o brățară de monitorizare, astfel că a fost localizat imediat. Echipajul care s-a deplasat în zonă l-a descoperit împușcat, cu arma lângă el.

Anchetatorii au stabilit că Salata s-a sinucis.

Salata era programat pentru o înfățișare în instanță pe 19 decembrie, pentru cele două acuzații de agresiune sexuală. El risca între 6 și 30 de ani de închisoare pentru oricare dintre aceste acuzații, dacă ar fi fost găsit vinovat.

Cel puțin una din pacientele care l-au acuzat pe Salata de viol au dat în judecată clinica lui, Pura Vida, și cere despăgubiri.

Site-ul Pura Vida nu mai este online, iar apelurile merg direct către mesageria vocală. Săptămâna trecută, o înregistrare din mesageria vocală a clinicii anunța că unitatea s-a închis pe termen nelimitat.

Gestul chirurgului estetician vine după cel al neurologului Ricardo Cruciani, care s-a sinucis într-o închisoare din New York, în august, în timp ce aștepta sentința pentru agresiune sexuală împotriva pacienților. Cruciani, care susținea că este nevinovat, risca închisoarea pe viață.

In this article