Un cetățean ucrainean a ajuns ilegal în Republica Moldova

„S-a rătăcit în zona de frontieră” este explicația unui cetățean ucrainean care a ajuns în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova. Până la elucidarea circumstanțelor și verificării veridicității...

„S-a rătăcit în zona de frontieră” este explicația unui cetățean ucrainean care a ajuns în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova. Până la elucidarea circumstanțelor și verificării veridicității motivului invocat, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

În data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 22:45, pe direcția localităților Grimăncăuți (RM) – Vașcovțî (UCR), polițiștii de frontieră din Sectorul Briceni au observat cu ajutorul dispozitivului de vedere pe timp de noapte o persoană care se deplasa pe jos spre linia frontierei de stat. O perioadă persoana a fost monitorizată și odată cu trecerea frontierei din Ucraina în Moldova, s-a intervenit la fața locului. A fost reținut un bărbat de 62 ani, identificat ca locuitor al raionului Sokireni. Acesta a recunoscut că încălcase frontiera de stat, însă și-a motivat ilegalitatea prin faptul că a încurcat drumurile și astfel a ajuns în Moldova.

Până la luarea unei decizii, persoana este reținută în izolatorul IP Edineț. Ulterior, conform acordului de readmisie dintre state, aceasta va fi deferită autorităților ucrainene.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.362, al.1, CP al RM.

In this article