Un cetățean străin, depistat cu 2 kg de droguri, lipite pe corp

La intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora, în ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost reținută o femeie, cetățean al Ucrainei. Aceasta...

La intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora, în ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost reținută o femeie, cetățean al Ucrainei.
Aceasta s-a prezentat la linia de control în calitate de pieton, unde a fost supusă verificării suplimentare de către polițiștii de frontieră.
În rezultat, a fost depistat un pachet cu substanță solidă granulată, asemănătoare după culoare și miros cu substanță narcotică de tip PVP, cu greutatea de circa 2 kg. Pachetul era dosit sub o centură medicală, care era cuplată pe corpul femei.
Ulterior, în dimineața zilei de sâmbătă, procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au solicitat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv în privința acesteia, în vederea cercetării obiective a cauzei, timp în care persoana va beneficia de garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția nevinovăției. Urmează ca magistrații să se pronunțe cu privire la solicitarea procurorilor.
Alte detalii pe marginea acestui caz vor fi oferite odată cu avansarea investigațiilor.
In this article