Un cetățean reținut în flagrant pentru trafic de influență

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA), de comun cu angajații Procuraturii raionului Hîncești, au documentat acțiunile pretins ilegale ale unei persoane, bănuite de trafic de...

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA), de comun cu angajații Procuraturii raionului Hîncești, au documentat acțiunile pretins ilegale ale unei persoane, bănuite de trafic de influență.

 În fapt, persoana bănuită a propus mijloace financiare în mărime de 10.000 MDL unui funcționar public cu statut special, cu funcție de conducere din cadrul IP Hîncești, pentru ca ultimul să exercite influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul IP Hîncești, pentru a schimba măsura preventivă de arest, aplicată în privința unei persoane aflate în căutare, cu o măsură preventivă non-privativă de libertate, într-o cauză penală pornită pentru săvârșirea furtului în proporţii considerabile.

Astfel, la 26.01.2022, în adiacentul stației PECO din sat. Logănești, r-nul Hîncești, bănuitul a fost reținut în flagrant delict de către ofițerii SPIA, în comun cu angajații Procuraturii r-nului Hîncești, în momentul transmiterii mijloacelor financiare angajatului IP Hîncești.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore  și riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani, dacă va fi găsit vinovat.

Nota: Potrivit art.8 alin (1) al Codului de procedură penală al Republicii Moldova, orice persoană se prezumă a fi nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article