Un cetățean al Ucrainei, reținut pentru 72 de ore, după ce a încercat să mituiască un ofițer

Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au documentat tentativa de mituire a unui ofițer...

Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au documentat tentativa de mituire a unui ofițer cu statut special și au reținut, cu puțin timp în urmă, în flagrant persoana care a propus agentului public 600 de dolari. Instituțiile au acționat în baza denunțului ofițerului cu statut special care a anunțat organele de drept că un cetățean al Ucrainei i-a propus mită pentru a facilita tranzitarea frontierei Republicii Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău a șase cetățeni ai Armeniei.

Potrivit informațiilor oferite de denunțător, cetățeanul Ucrainei ar fi promis ofițerului câte 100 de dolari pentru fiecare cetățean străin, intrat în R. Moldova. Destinația finală a grupului de străini era una din țările europene.

În urma investigațiilor întreprinse, în această dimineață, pe Aeroportul Chișinău a fost reținut în flagrant cetățeanul Ucrainei, în vârstă de 54 de ani, în timpul transmiterii banilor. De asemenea, cele șase persoane care urmau să intre în Republica Moldova au primit interdicție, iar ulterior urmează să se întoarcă în țara lor de origine.

In this article