Un cetățean al Georgiei, identificat cu pașaport căutat pe Interpol

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere a frontierei Tudora a fost consemnat un caz de fraudă în actele unui cetățean georgian.  Pe sensul de intrare în...

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere a frontierei Tudora a fost consemnat un caz de fraudă în actele unui cetățean georgian. 

Pe sensul de intrare în țară s-a prezentat străinul în vârstă de 35 de ani, legitimându-se la controlul trecerii frontierei în baza pașaportului georgian. La procesarea datelor, polițiștii de frontieră au constatat că actul acestuia figurează în rețeaua Interpol. Astfel, ca urmare a verificării amănunțite a documentului s-au depistat indici vădiți de falsificare asupra ștampilelor aplicate atât cele pe intrare, cât și ieșire.

Totodată, asupra persoanei a fost descoperit un permis de conducere care de asemenea prezenta indici clari de falsificare.

La cele depistate, străinul nu putea explica, fiindcă era sigur că a urmat toate procedurile fără abateri de la lege. Acesta a precizat că permisul l-ar fi obținut legal în Georgia, doar că pentru a urgenta emiterea lui ar fi plătit suma de 100 dolari.

În timpul cercetării circumstanțelor pe caz, cetățeanul georgian a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, fiind preluat de către Biroul Migrație și Azil.

In this article