Un celebru biolog rus a primit refuz de intrare în Moldova

Poliția de Frontieră Republicii Moldova a nu a permis biologului rus Alexandr Panchin să intre în Moldova. Omul de știință urma să susțină prelegeri la Chișinău. Anunțul a...

Poliția de Frontieră Republicii Moldova a nu a permis biologului rus Alexandr Panchin să intre în Moldova. Omul de știință urma să susțină prelegeri la Chișinău.

Anunțul a fost făcut de savant. El a menționat că a fost trimis cu zbor de întoarcere spre Istanbul, deoarece nu a putut justifica scopul călătoriei.

„Am avut bilete dus-întors în câteva zile, rezervări la hotel, iar prelegerile mele publice de non-ficțiune sunt ușor de căutat și verificat pe Google. Le-am sugerat chiar polițiștilor de frontieră să mă caute pe Wikipedia și să se asigure că sunt biolog și cercetător”, a relatat el pe rețelele de socializare, menționând că nu este supărat pe responsabilii moldoveni.

Pacnhin a povestit că a zburat în Republica Moldova din Muntenegru, cu transfer. „Nu voi îndrăzni să merg pentru a doua oară la Chișinău”, mai afirmă acesta.

Conform Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 23 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

In this article