Un bărbat înarmat a luat 7 ostatici lângă Istanbul

Un bărbat înarmat a luat joi mai mulți angajați ostatici la o fabrică din nord-vestul Turciei, aparținând grupului american Procter&Gamble, în apropiere de Istanbul. Potrivit informațiilor furnizate de...

Un bărbat înarmat a luat joi mai mulți angajați ostatici la o fabrică din nord-vestul Turciei, aparținând grupului american Procter&Gamble, în apropiere de Istanbul. Potrivit informațiilor furnizate de poliția turcă, incidentul pare a fi un protest împotriva atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza. Bărbatul neidentificat a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00.

Agenția Demiroren a precizat că ofițeri de poliție au sosit la fața locului și au încercat să-l convingă pe bărbat să se predea. Guvernatorul provinciei Kocaeli se îndreaptă spre locul incidentului, conform postului NTV.

Sindicatul Umut-Sen a informat că muncitorii au fost evacuați din fabrica P&G din Gebze, dar șapte angajați rămân ostatici. Sindicaliștii au adăugat că patronul este responsabil de siguranța acestora.

O fotografie publicată de presa locală arată un bărbat cu fața acoperită cu o eșarfă palestiniană, purtând un dispozitiv care pare a fi exploziv. Într-o altă imagine, bărbatul ține un pistol într-o mână și face semnul victoriei cu cealaltă în fața unui perete pe care sunt desenate steaguri turcești și palestiniene, alături de mesajul: „Porțile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza.” Situația este în continuare în desfășurare, iar autoritățile fac eforturi pentru gestionarea incidentului și eliberarea ostaticilor.

In this article