Un bărbat din Orhei, reținut de CNA pentru trafic de influență

Un bărbat din Orhei, bănuit de trafic de influență, a fost reținut astăzi de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție....

Un bărbat din Orhei, bănuit de trafic de influență, a fost reținut astăzi de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 35 000 de euro de la o persoană, cercetată penal pentru trafic de ființe umane, susținând că poate interveni în soluționarea dosarului acesteia.

În urma investigațiilor operative și acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că persoana cercetată pentru trafic de ființe umane ar fi apelat la un cunoscut, rugându-l să intervină pe lângă persoane publice din cadrul Procuraturii Orhei pentru a-l ajuta să scape de răspundere penală. La rândul său, intermediarul ar fi apelat la alte persoane, inclusiv un fost președinte de raion, care i-ar fi promis acestuia că pot influența soluționarea pozitivă a solicitării în schimbul unei sume de 35 000 de euro. Potrivit denunțătorului, suma a fost transmisă integral, fără însă ca dosarul în care era cercetat să fie soluționat.

Astăzi, ofițerii DGT Nord și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la doi bănuiți, de la fața locului fiind ridicate mai multe mijloace de probă, dar și bani în sumă de peste 170 000 de lei, originea cărora urmează a fi examinată. Unul dintre suspecți a fost escortat la DGT Nord a CNA, fiind reținut pentru 72 de ore.

Ancheta se desfășoară în cadrul a două cauze penale – pentru trafic de influență și cumpărare de influență.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

In this article