Un bărbat din Cimișlia riscă 15 ani de detenție pentru violență în familie soldată cu deces

La data de 25.11.2022, Procuratura raionului Cimișlia, a finisat urmărirea penală și a remis pe masa magistraților cauza penală, în privința unui bărbat de 35 de ani, învinuit...

La data de 25.11.2022, Procuratura raionului Cimișlia, a finisat urmărirea penală și a remis pe masa magistraților cauza penală, în privința unui bărbat de 35 de ani, învinuit de violență în familie care s-a soldat cu deces (infracțiune prevăzută de art. 201/1 alin. (4) din Codul penal).
În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Cimișlia și ai Inspectoratului de Poliție Cimișlia, s-a stabilit, că învinuitul, la 10.10.2022, pe parcursul nopții, aflându-se într-o casă de la marginea orașului Cimișlia, fiind în stare de ebrietate alcoolică, din motive de gelozie, și-a lovit și maltratat concubina de 38 de ani cu pumnii și picioarele, peste diferite regiuni ale corpului, după care, a doborât-o la sol și i-a aplicat lovituri cu picioarele în regiunea cutiei toracice, cauzându-i astfel leziuni corporale grave, care au dus la decesul victimei.
La 11.10.2022, făptuitorul a fost reținut pentru un termen de 72 de ore de către organul de urmărire penală, ulterior în privința învinuitului fiind aplicată măsura preventivă – arestul preventiv, care a fost prelungit până la moment.
Menționăm că învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal.
Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article