Un bărbat din Bălți a fost răpit, bătut și șantajat pentru o datorie: Un tânăr, reținut

Un tânăr din Bălți riscă până la 7 ani de închisoare pentru privarea de libertate a unui bărbat. Acesta l-ar fi urcat forțat în automobil, ducându-l acasă, unde,...

Un tânăr din Bălți riscă până la 7 ani de închisoare pentru privarea de libertate a unui bărbat.

Acesta l-ar fi urcat forțat în automobil, ducându-l acasă, unde, aplicând violența, i-a cerut să-și sune rudele pentru a-i răscumpăra libertatea.

Cazul a avut loc la data de 15 octombrie curent.

O femeie de 46 de ani din Bălți a solicitat ajutorul Poliției la identificarea unei persoane care ar fi solicitat suma de 3.500 de lei, sub pretextul unei pretinse datorii a fratelui său.

Din declarațiile femeii s-a constatat că, la data de 14 octombrie, șoferul unui automobil de marca Toyota, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bălți, l-a urcat forțat în mijlocul de transport pe fratele ei de 27 de ani și l-a dus la domiciliul său, unde, aplicând violența periculoasă pentru viață și amenințându-l cu un obiect ascuțit, l-a obligat să-și sune rudele și să le ceară bani pentru a-și obține libertatea.

Totodată, suspectul a determinat victima să-i promită că va solicita un credit bancar pe numele său, dar ulterior banii obținuți îi va transmite acestuia.

În urma măsurilor de investigații întreprinse de polițiștii din Bălți, sub conducerea Procuraturii Bălți, bănuitul a fost identificat și reținut în flagrant în timp ce a primit prima tranșă de 2.000 de lei, transmisă de sora victimei.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 21 de ani din municipiul Bălți, care a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, în urma încheierii instanței de judecată, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru privațiune ilegală de libertate.

Conform legii penale, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

In this article