Un bărbat din Azerbaidjan, condamnat la 24 de ani de închisoare în Moldova

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Republica Azerbaidjan, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat și jaf, stabilindu-i-se o pedeapsă sub...

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Republica Azerbaidjan, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat și jaf, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 24 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința a fost pronunțată la 24 mai 2023, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

La pronunțarea sentinței, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 38.554 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, la 3 ianuarie 2021, aflându-se în sectorul Botanica al Capitalei, urmând scopul sustragerii în mod deschis a bunurilor altei persoane, s-a apropiat de un bărbat în vârstă de 68 de ani și i-a aplicat câteva lovituri în regiunea capului, după care în mod deschis i-a sustras umbrela și geanta din piele în care se aflau mai multe bunuri, astfel cauzându-i părţii vătămate un prejudiciu material în valoare de 2.845 de lei.

Tot inculpatul, în aceeași zi, în intervalul 19:00-19:40, împreună şi prin înțelegere prealabilă cu alt făptuitor, urmărind scopul omorului unei alte persoane, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 56 de ani, a inițiat un conflict urmat de o altercație, aplicându-i ultimului multiple lovituri cu mâinile şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, victima prăbușindu-se la sol. În continuarea acţiunilor criminale, cu o deosebită cruzime, i-au aplicat bărbatului cu cuțitele pe care le dețineau mai multe lovituri în diferite regiuni ale corpului (18 plăgi). În rezultatul acțiunilor făptuitorilor, victima a decedat la fața locului.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Celălalt inculpat a fost condamnat anterior, prin sentința din 9 iulie 2021, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată, din motiv că și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, fiind pedepsit cu închisoare pe un termen de 13 ani și patru luni.

In this article