Un bărbat, dat în căutare pentru trafic de influență, reținut la Aeroport Internațional Chișinău

Un bărbat a fost reținut, ieri – noaptea, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Procuraturii Anticorupție la întoarcerea sa din Federația Rusă la Aeroport Internațional Chișinău. Acesta...

Un bărbat a fost reținut, ieri – noaptea, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Procuraturii Anticorupție la întoarcerea sa din Federația Rusă la Aeroport Internațional Chișinău. Acesta a fost dat în căutare în 2019 în vederea reținerii pentru trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei, în vara anului 2019, bănuitul ar fi pretins 8 000 de euro de la mama unui învinuit, susținând că ar avea influență asupra unor angajați din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni și altor persoane publice, pentru a-i determina să elibereze din arest preventiv pe fiul acesteia, învinuit de comiterea unui furt.

Reținerea a avut loc la intrare pe teritoriul Republicii Moldova, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, iar suspectul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Notăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article