Un bărbat a fost amendat pentru hărțuirea pe stradă a unei femei

Un tribunal olandez a amendat miercuri un bărbat pentru hărțuirea și intimidarea unei femei pe străzile din Rotterdam. Este o premieră pentru această țară, prima aplicare a unei...

Un tribunal olandez a amendat miercuri un bărbat pentru hărțuirea și intimidarea unei femei pe străzile din Rotterdam. Este o premieră pentru această țară, prima aplicare a unei noi legi care a intrat în vigoare în iulie. Legea, care vizează combaterea hărțuirii sexuale în spațiile publice, include sancțiuni pentru atingeri nedorite și pentru comentarii sau gesturi nepotrivite, scrie Reuters.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost amendat cu 100 de euro, urmând să plătească încă 180 de euro dacă recidivează, pe baza probelor furnizate de o echipă specializată, sub acoperire.

În cadrul unui proiect pilot menit să prindă infractorii în flagrant, astfel de echipe au fost desfășurate în orașele Rotterdam, Utrecht și Arnhem.

Instanța a declarat că era clar că echipa sub acoperire îl văzuse pe bărbat hărțuind o femeie strigând-o, apropiindu-se de ea, punându-i mâinile pe șolduri și îmbrățișând-o.

„Intimidarea sexuală a unei persoane pe stradă în acest mod îi face pe oameni să se simtă nesiguri și îi împiedică să fie ei înșiși în public”, a declarat instanța.

Folosirea supravegherii sub acoperire în acest caz a fost justificată, a spus aceasta.

Legea definește intimidarea ca fiind un „avans sexual intruziv prin remarci, gesturi, sunete sau atingeri într-un mod care poate fi considerat terifiant, umilitor, dureros sau ofensator”.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article