Un bărbat a deschis focul într-un supermarket din SUA și a ucis cel puțin 10 oameni

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un supermarket din statul american Virginia, miercuri, și a ucis 10 oameni, relatează BBC. Atacul s-a petrecut într-un supermarket Walmart din Chesapeake....

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un supermarket din statul american Virginia, miercuri, și a ucis 10 oameni, relatează BBC. Atacul s-a petrecut într-un supermarket Walmart din Chesapeake.

Conform primelor informații, atacatorul s-a sinucis după atac. Bărbatul ar fi fost un manager de magazin.

Autoritățile din Chesapeake au scris pe Twitter că „poliția a confirmat un atac armat cu morți la Walmart”.

Deși sunt puține detalii în acste momente, un agent de poliție a precizat că „până la 10 oameni au fost uciși” și mai mulți au fost răniți. Nu se cunoaște încă motivul acestui atac sângeros.

Senatoarea locală Louise Lucas s-a declarat „absolut devastată” de ceea ce a descris cel mai recent „atac armat în masă” din Statele Unite.

„Nu voi avea liniște până ce nu vom găsi soluții pentru a încheia această epidemie de violență cu arme de foc din țara noastră”, a declarat ea, într-o postare pe Twitter.

 

Fotografiile de pe rețelele sociale arată o prezență mare a echipajelor de poliție la fața locului. Purtătorul de cuvânt Leo Kosinski a pus că informațiile arată că atacul a avut loc în incinta magazinului și că atacatorul a acționat de unul singur.

După atac, un clip video a apărut pe internet în care un presupus martor ocular, purtând o uniformă de angajat Walmart, descrie ce s-a întâmplat. El spune că a ieșit din spațiul pentru angajați în timp ce managerul intra.

După, acesta a deschis focul. „Am pierdut câțiva colegi”, spune el, clarificând că nu știe câți dintre aceștia au fost împușcați și câți au murit.

O femeie a cărei mamă s-ar fi aflat în magazin la momentul atacului spune că aceasta a reușit să-i trimită mesaje.

Ea spune că femeia se află în stare de șoc dar că nu a fost rănită. Mark Warner, senatorul federal din partea Virginiei a scris că este „dezgustat de acest nou atac armat”.

In this article