Un avocat din capitală, bătut cu ciocanul de fostul client

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce și-a bătut avocatul cu un ciocan. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații...

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce și-a bătut avocatul cu un ciocan. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs la 12 septembrie 2020, când clientul a venit în vizită la avocat, cu care a consumat băuturi alcoolice. Fiind ambii în stare de ebrietate, apărătorul i-a propus individului să rămână la el pe noapte.

A doua zi dimineață, condamnatul s-a apropiat de patul victimei și a început să-l lovească cu ciocanul în cap. Avocatul a opus rezistență și a reușit să părăsească apartamentul, cerând ajutor de la vecini.

Fiind audiat, bărbatul nu și-a recunoscut vina, menționând că victima i-a fost avocat și l-a apărat în mai multe cauze penale. În acea dimineață, avocatul l-ar fi apucat de piept și l-a întrebat despre datoriile pe care condamnatul îi avea pentru serviciile juridice prestate. Astfel, între cei doi s-a iscat o ceartă care a degenerat în bătaie.

De menționat că în noiembrie 2022, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru escrocherie. Astfel, acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă definitivă sub formă de 11 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 15 zile.

In this article