Un avocat a fost reținut pentru că ar fi pretins suma de 6000 de euro pentru a influența decizia pe o cauză penală

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență....

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit, suma de 6000 de euro de la un cetățean al Republicii Moldova,  în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri.

Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal  și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind cauza penală în care era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri. Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii CNA au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul SV și ofițerul de investigații din cadrul INI  sunt cercetați în stare de liberate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article