Un avion va survola teritoriul Moldovei pentru a distribui momeli vaccinale contra rabiei la animalele sălbatice

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a emis permisiunea de zbor operatorului aerian „Avio Otryad-Varna” OOD, care în perioada 24-28 octombrie curent va efectua distribuția aeriană a momelilor vaccinale...

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a emis permisiunea de zbor operatorului aerian „Avio Otryad-Varna” OOD, care în perioada 24-28 octombrie curent va efectua distribuția aeriană a momelilor vaccinale contra rabiei la animalele sălbatice pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu excepția zonei de securitate de-a lungul râului Nistru și teritoriul Transnistriei.

Zborurile vor fi efectuate de pe Aeroportul Internațional Mărculești și vor fi operate în porțiunea deschisă a spațiului aerian, la înălțimi joase (până la 300 m). În vederea asigurării siguranței și securității acestor zboruri, furnizorul de servicii de trafic aerian în comun cu structurile responsabile din cadrul Ministerului Apărării vor menține un schimb permanent de informații cu privire la securitatea spațiului aerian.

Totodată, menționăm că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în parteneriat cu autoritățile publice locale au demarat informarea populației cu privire la Campania de vaccinare contra rabiei a animalelor sălbatice.

In this article