Un avion cu turiști s-a prăbușit în Brazilia: Au decedat 14 persoane

14 persoane au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în statul Amazonas, din nordul Braziliei, a declarat guvernatorul statului, relatează Reuters. Accidentul a avut...

14 persoane au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în statul Amazonas, din nordul Braziliei, a declarat guvernatorul statului, relatează Reuters.

Accidentul a avut loc în provincia Barcelos, la aproximativ 400 km de capitala statului, Manaus, transmite breakingnews.md, cu referire la hotnews.ro. 

„Regret profund moartea celor 12 pasageri și a doi membri ai echipajului care au fost victimele accidentului aviatic de sâmbătă din Barcelos”, a declarat Wilson Lima, guvernatorul statului Amazonas pe X, platforma cunoscută anterior ca Twitter.

„Echipele noastre au lucrat de la început pentru a oferi sprijinul necesar. Compasiunea și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile și prietenii lor”.

Compania aeriană Manaus Aerotaxi a confirmat că a avut loc un accident și că investighează, dar nu oferă detalii despre decese.

„Contăm pe respectul pentru confidențialitatea celor implicați în acest moment dificil și vom fi disponibili pentru a furniza toate informațiile și actualizările necesare pe măsură ce ancheta progresează”, se arată în comunicat.

Forțele Aeriene Braziliene (FAB) au declarat într-un comunicat că anchetatorii de la Centrul de Investigare și Prevenire a Accidentelor (CENIPA) au fost chemați pentru a începe o investigație cu privire la motivele prăbușirii aeronavei mici, un Embraer Bandeirante cu înmatricularea PT- SOG.

Într-un interviu pentru ziarul O Globo, guvernatorul Lima a spus că trupuerile decedaților au fost deja scoase din avion și că victimele erau turiști brazilieni.

Lima a mai adăugat că regiunea se confruntă cu ploi abundente, iar cea mai probabilă cauză a accidentului a fost o eroare în traseul parcurs la momentul aterizării.

In this article