Un angajat al Poliției de Frontieră a lovit mortal o femeie care conducea o bicicletă, la Briceni

Un grav accident rutier a avut loc joi seara la ieșirea din orașul Briceni. O femeie a fost lovită mortal, în timp ce conducea o bicicletă. Inspectoratul General...

Un grav accident rutier a avut loc joi seara la ieșirea din orașul Briceni. O femeie a fost lovită mortal, în timp ce conducea o bicicletă. Inspectoratul General al Poliției a anunțat aseară despre accident, fără să precizeze cine era la volanul mașinii.

„Preliminar la fața locului s-a stabilit că, o șoferiță la volanul unui automobil de marca Skoda, din cauza ploii dense și a vizibilității reduse a tamponat o femeie aflată la ghidonul unei biciclete. În urma impactului, femeia de pe bicicletă a decedat pe loc. Aceasta nu purta vestimentație cu elemente reflectorizante”, anunța poliția în comunicat.

Tot aseară, citând surse anonime din cadrul poliției, portalul Pulsmedia.MD a anunțat că la volanul automobilului implicat în accident s-ar fi aflat o angajată a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul MAI.

Abia astăzi dimineață, reprezentanții Poliției de Frontieră au confirmat informația din spațiul public că la volanul mașinii implicată în accident este o angajată a Poliției de Frontieră. Informația a fost confirmată pentru Newsmaker de purtătoarea de cuvânt a IGPF, Raisa Novițchi.

„Confirmăm, la volanul mașinii era angajata Poliției de Frontieră, care se afla în afara orelor de serviciu. (…) Pe cazul dat a fost pornită o anchetă de serviciu și va fi dispusă suspendarea din funcție a angajatei”, a declarat Novițchi pentru NM.

Femeia omorâtă – candidat PACE la funcția de consilier al orașului Briceni

Lideri partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a scris pe rețelele de socializare că victima este Aurica Sitari, candidatul al formațiunii la Consiliul local Briceni. Acesta a cerut demisia șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu și a șefului IGPF, Rosian Vasiloi.

„Regretata se întorcea pe bicicletă de la întâlnirea cu alegătorii din localitate. Presa tace, societatea tace, dar noi asistam la un masacru a populației civile din partea celor de la putere în privința civililor”, a mai scris Cavcaliuc.

In this article