Un angajat al Ambasadei Ruse în Republica Moldova se confruntă cu acuzații de hărțuire a copiilor colegilor săi

Misiunea diplomatică a Rusiei la Chișinău, care a fost implicată recent în scandalul cu „antenele-spion de pe acoperiș”, se confruntă cu noi acuzații. Membrii familiei a trei angajați...

Misiunea diplomatică a Rusiei la Chișinău, care a fost implicată recent în scandalul cu „antenele-spion de pe acoperiș”, se confruntă cu noi acuzații. Membrii familiei a trei angajați ai instituției au depus la Procuratura Generală o plângere pe hărțuire sexuală a minorilor, scrie miercuri, 18 octombrie curent, Disinfo.md. Potrivit acestora, un angajat al Ambasadei a molestat copii. Numele reclamanților și al bărbatului împotriva căruia au fost aduse acuzațiile sunt cunoscute, dar jurnaliștii surse citate nu le dezvăluie, făcând referire la „prezumția nevinovăției”.

Angajații misiunii diplomatice locuiesc împreună pe teritoriul complexului Ambasadei de pe bd. Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului.

Sursa a precizat că acolo s-au și desfășurat totul. Diplomatul acuzat de hărțuire a fost cât pe ce să fie bătut, dar la mijlocul lunii septembrie soțiile angajaților Ambasadei au luat legătura totuși cu Procuratura Generală. Astfel, la sfârșitul lunii, bărbatul a fost trimis la Moscova.

Nu se știe dacă pe numele angajatului Ambasadei a fost deschis un dosar penal, mai ales, că interlocutorul, care este familiarizat cu detaliile, este convins că situația nu va avea consecințe grave.

„Nu vor deschide dosar penal. Ambasadorul Oleg Vasnețov are deja 70 de ani, nu vor da rezonanță acestei situații. Tocmai l-au rechemat și încearcă să bage sub tăcere scandalul”, a povestit sursa care a preferat să rămână sub anonimat.

Jurnaliștii au reușit să ia legătura cu angajatul expulzat al instituției.

El a confirmat că a revenit de la Chișinău la Moscova în septembrie, dar a invocat motivul – „s-a finalizat misiunea”. A negat categoric că a hărțuit copii, calificând acuzațiile „o născocire completă” și o „calomnie”.

Mai mult decât atât, el nu cunoaște despre vreo cerere depusă împotriva sa la Procuratura Generală.

 

Sursa: realitatea.md

In this article