Un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor, pus oficial sub acuzare în dosarul construcției drumului Leova-Bumbăta

Un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind construcția drumului Leova – Bumbăta. Informația a fost făcută publică de...

Un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind construcția drumului Leova – Bumbăta. Informația a fost făcută publică de către șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive TV. El a evitat să intre în detalii, însă a accentuat că acest drum „ne costă foarte scump”.

„Săptămâna aceasta o persoană a fost spusă spre învinuire în acest dosar. Da, este de la Administrația de Stat a Drumurilor. N-am să dau catalogări de corupție, am să spun că drumul acesta ne costă foarte scump. Și noi încercăm să vedem dacă este o normalitate în astfel de preț sau este ceva cu ieșire din comun. Avem mai multe versiuni de investigații. Este o investigație complicată”, a declarat Octavian Iachimovschi.

Costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la peste 250 de milioane de lei. Fiecare kilometru de drum a costat bugetul public circa 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Administrația de Stat a Drumurilor se află în subordinea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În perioada de implementare a proiectului construcției drumului Leova-Bumbăta, ministerul era condus de Andrei Spînu. Procuratura Anticorupție a pornit procesul penal pe acest caz în decembrie 2023.

In this article