Un analist politic admite că o eventuală victorie a Maiei Sandu în prezidențiale va fi obținută la un preț enorm

Mai mulți infractori își pun speranțele în accederea Maiei Sandu la funcția de Președinte și cheamă oamenii să o voteze pe șefa PAS. Asta după ce aceasta realizează...

Mai mulți infractori își pun speranțele în accederea Maiei Sandu la funcția de Președinte și cheamă oamenii să o voteze pe șefa PAS. Asta după ce aceasta realizează mai multe combinații serioase cu peroane care provin din zona interlopă și au dosare penale acolo unde și-au desfășurat activitatea. Este opinia analiștilor politici de la Chișinău, expusă pentru Politics.MD.

Analistul politic Corneliu Ciurea admite că o eventuală victorie a Maiei Sandu în prezidențiale va fi obținută la un preț enorm.

„Observăm că și suporterilor Maiei le-a cam pierit entuziasmul și ei încep a se întreba – da oare se merită să căștigăm? ”De jină” e desigur puzderia de cavaleri cu reputație dubioasă care o asaltează pe Maia Sandu în aceste zile. Pentru filtrele ”meritocratice” ale PAS-ului asta e cam puțin cam mult. Maia Sandu se vede nevoită să joace simultan alba neagra (наперстки) cu Renato Usatîi, de-a v-ați ascunselea cu Pro Moldova și să asculte declarații de dragoste din partea interlopului Rizea rămas fără cetățenie. Înțelegem că Maia suferă îngrozitor și vrea să evite aceste legături primejdioase. Zădarnic, însă – sfetnicii ei străini o împing în brațele celor ”ca Plahotniuc”.

La rândul său, politologul Vitali Catană spune că încă din momentul lansării Maiei Sandu în calitate de lider politic și înființarea PAS-ului, că scopul lor îl constituie salvarea participanților la furtul miliardului de pedepsele penale binemeritate.

„Astăzi constatăm că Maia Sandu și-a îndeplinit misiunea căci toți protagoniștii marii escrocherii sunt la libertate și scoși de sub urmărire penală. Până și condamnatul în România, numitul Rizea, a lăsat la o poarte discreția inerentă statutului său de fugar și a declarat public susținerea pentru Maia Sandu. Prin urmare, nu are cum să nu fie supărat pe actualul Președinte și să nu aibă speranțe legate de Maia Sandu. Dacă liderul PAS a ajutat deja atâția infractori, de ce nu l-ar ajuta și pe fugarul Rizea.

Pentru că după anunțarea rezultatelor primului tur deși l-a câștigat calculele nu arată bine în vederea turului doi, Maia Sandu a luat drumul pe cărarea pe care ea și anturajul dânsei o cunoaște mai bine. Nu mesaje de convingere în disperare de cauză către cetățenii care nu s-au prezentat la vot, nu apel către alegătorii care s-au prezentat în turul întâi, ci negocieri cu R. Usatîi. Evident, liderul PAS va zice că așa i-au cerut alegătorii”, menționează politologul.

 

In this article