Un analist investițional spune că Moldova va putea obține un credit european cu o dobândă mai mare decât împrumutul rusesc

Împrumuturile europene, pe care Republica Moldova va încerca să le atragă în următoarea perioadă, vor fi mult mai scumpe, decât creditul rusesc. De această părere este Dumitru Vicol,...

Împrumuturile europene, pe care Republica Moldova va încerca să le atragă în următoarea perioadă, vor fi mult mai scumpe, decât creditul rusesc. De această părere este Dumitru Vicol, analist investițional la o bancă americană din Londra. Despre aceasta Vicol a scris într-un comentariu, pe Facebook.

“La 7 ani la condițiile pieței de astăzi ar fi vreo 4.5% în EUR și probabil vreo 7% în USD. prin toamnă/iarna cred că cu vreo 3-3.5% în EUR dacă evoluțiile pieței își păstrează momentul din ultimele săptămâni”, a menționat Vicol.

Precizăm că anterior Curtea Constituțională a anulat creditul rusesc de 200 mln de euro, cu o dobândă de doar 2%. Atunci, mai mulți constituționaliști, dar și experți economici au declarat că nu era de competența Curții Constituționale să examineze  această sesizare  și că decizia va provoca un precedent periculos pentru țara noastră.

In this article