Un american va consulta companiile vinicole din Moldova

Voluntarul american Matt Novac îi va ajuta producătorii de vin din Moldova să însuşească cele mai bune practici de marketing în perioada 8-23 iunie. Potrivit agenţiei Infotag, consultanţa gratuită...

Voluntarul american Matt Novac îi va ajuta producătorii de vin din Moldova să însuşească cele mai bune practici de marketing în perioada 8-23 iunie.

Potrivit agenţiei Infotag, consultanţa gratuită se va realiza în cadrul programului USAID Farmer-to-Farmer, care este implementată de CNFA Moldova (Cultivating New Frontiers in Agriculture).

Misiunea voluntarului se va concentra în principal pe dezvoltarea planurilor de marketing pentru vinul organic şi practicile de combatere a bolilor şi dăunătorilor organici ai strugurilor. În cadrul seminariilor organizate, voluntarul din SUA îi va familiariza pe viticultorii şi vinificatorii moldoveni cu cele mai eficiente tehnici de marketing, îi va familiariza pe reprezentanţii Institutului ştiinţifico-practic de horticultură şi tehnologii alimentare cu producţia de vinuri ecologice.

Un interlocutor de la CNFA Moldova al corespondentului Infotag a spus că pe parcursul şederii sale în Moldova, voluntarul din Statele Unite va vizita podgorii, crame, târguri de specialitate, precum şi va avea întâlniri cu producători, asociaţii de fermieri şi reprezentanţi ai proiectelor de dezvoltare. El va concentra atenţia lucrătorilor din industria viticulturii şi vinificaţiei asupra necesităţii de a produce produse ecologice.

In this article