Un agent de pază al unei închisori din Cricova, prins în timp ce încerca să între în penitenciar cu droguri ascunse în lenjeria intimă

Un agent superior de siguranță al Penitenciarului nr.4 din Cricova a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să între în închisoare cu droguri ascunse în...

Un agent superior de siguranță al Penitenciarului nr.4 din Cricova a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să între în închisoare cu droguri ascunse în lenjeria intimă, anunță Poliția Națională într-un comunicat de presă. Substanțele interzise erau ambalate într-un pliculeț autosigilant și într-o coală de hârtie. După examinarea lor preliminară, substanțele se încadrează în categoria drogurilor de tip heroină și cannabinoid sintetic (himari), însă urmează să fie prezentate și rezultatele expertizării lor.

Operațiunea de reținere a fost efectuată de către ofițerii INI, de comun cu angajații Administrației naționale a penitenciarelor, sub conducerea Procurorilor PCCOCS. Oamenii legii au efectuat percheziții și în automobilul acestuia, de unde au fost ridicate telefoane mobile destinate deținuților, așa cum a și recunoscut însuși agentul investigat. De asemenea, în celulele mai multor deținuți au fost găsite telefoane mobile care probează comunicarea acestora cu angajatul penitenciarului, în scopul livrării drogurilor.

„Angajatul cercetat are vârsta sub 30 de ani și experiență de muncă de aproape trei ani în sistemul penitenciar. Oamenii legii îl bănuiesc pe acesta și de faptul că în septembrie-noiembrie 2023, prin livrarea drogurilor în penitenciar, dar și a altor obiecte interzise precum telefoane mobile, în schimbul banilor, bărbatul ar fi contribuit la fondul financiar al organizației criminale care operează în penitenciar, așa cum ulterior drogurile ar fi fost distribuite deținuților contra bani. Astfel, prin abuz de serviciu, acesta și-ar fi format cu deținuții relații contrare intereselor de serviciu, apoi și-a asumat angajamente ilegale de livrare a drogurilor și altor obiecte interzise”, potrivit comunicatului Poliției Naționale.

Acum, agentul de securitate se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

In this article