Un act falsificat, descoperit la un pasager de la ruta „Baku-Chișinău”

Un cetățean al Republicii Azerbaidjan a fost depistat la intrarea în Republica Moldova cu un document falsificat. Străinul s-a prezentat astăzi, 30 octombrie 2023, printre pasagerii sosiți din...

Un cetățean al Republicii Azerbaidjan a fost depistat la intrarea în Republica Moldova cu un document falsificat. Străinul s-a prezentat astăzi, 30 octombrie 2023, printre pasagerii sosiți din Azerbaidjan, cu ruta „Baku-Chișinău”.

Astfel, la cabina de control al documentelor s-a apropiat străinul, care din declarații s-a aflat că intenționa să tranziteze teritoriul Moldovei, destinația – Ucraina. În cadrul controlului din prima linie, polițiștii de frontieră au avut bănuială asupra pasagerului în cauză, fiind luată decizia extinderii verificărilor în linia a doua.

În rezultat, cetățeanul azer deținea un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autorităţile de baștină. La cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că este un document vădit falsificat.

În fapt, permisul cu pricina a fost ridicat și va fi transmis către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză, cercetările pe caz continuă.

In this article