Ultima oră! Premierul a anunțat că mai multe instituții, dar și unii agenți economici revin la muncă

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis, în această seară, să extindă termenul vacanței elevilor până în data de 31 martie, cu posibilitatea de revizuire a termenului în...

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis, în această seară, să extindă termenul vacanței elevilor până în data de 31 martie, cu posibilitatea de revizuire a termenului în funcție de cum va evalua situația epidemiologică. Premierul Ion Chicu a declarat că organizarea procesului de instruire-predare va avea loc prin intermediul tehnologiilor informaționale.

Comisia a mai decis ca, din 23 martie, să fie reluată activitatea de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare în unitățile comerciale, a activității de comerț cu amănuntul în magazinele agricole și a magazinelor în care se vând piese de schimb pentru unitățile de transport.

”Aceste activități sunt necesare în perioada lucrărilor agricole de primăvară, dar aceste servicii trebuie prestate  în maximă securitate”, a declarat premierul.

În condițiile stării de urgență, Agenția Servicii Publice va presta un număr limitat de servicii pentru persoanele fizice și agenții economici. Totodată, se sitează, pe perioada stării de urgență, examenele pentru obținerea permisului auto. De asemenea, se limitează serviciile prestate de Poșta Moldovei.

CNAM va aloca mijloace financiare pentru procurarea în regim de urgență a măștilor și mănușilor medicale.

Premierul a mai anunțat că, în această seară, Comisia a decis să fie luate toate măsurile pentru a susține populația din stânga Nistrului în condițiile răspândirii infecției cu COVID-19.

Șeful Guvernului a atenționat concetățenii noștri care se află peste hotarele țării să nu se pornească la drum în condițiile în care mai multe țări europene și-au închis frontierele.

 

In this article