ULTIMA ORĂ! Deputatul Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu

Deputata Partidului Politic Șor Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins vineri, 4 noiembrie, solicitarea avocaților...

Deputata Partidului Politic Șor Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest la domiciliu.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins vineri, 4 noiembrie, solicitarea avocaților Marinei Tauber privind anularea arestului și cercetarea în libertate.

Anunțul a fost făcut chiar de Marina Tauber, după ședința de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Pe 25 octombrie, Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul declarat de procurori împotriva încheierii de înlocuire a măsurii preventive aplicate învinuitei Tauber Marina. Astfel, deputata a fost trecută de sub control judiciar în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Deputata a fost reținută pe 21 iulie, zi în care a rămas fără imunitate parlamentară. Ea a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună-știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile, iar ulterior măsura i-a fost prelungită, aceasta fiind plasată în Penitenciarul nr. 13, iar apoi în arest la domiciliu.

In this article