Uganda va trimite soldați să-l apere pe Putin, dacă va fi nevoie

Fiul președintelui ugandez Yoweri Museveni, Muhoozi Kainerugaba, susține că va trimite trupe ugandeze pentru a apăra Moscova în cazul unei amenințări “imperialiste”. “Spuneți-mi putinist dacă vreți, dar noi,...

Fiul președintelui ugandez Yoweri Museveni, Muhoozi Kainerugaba, susține că va trimite trupe ugandeze pentru a apăra Moscova în cazul unei amenințări “imperialiste”.

“Spuneți-mi putinist dacă vreți, dar noi, Uganda, ar trebui să trimitem soldați pentru a apăra Moscova dacă aceasta ar fi amenințată vreodată de imperialiști”, a scris el pe Twitter.

“În Africa, noi credem doar în președintele Putin atunci când este vorba despre Europa de Est. Occidentul își pierde timpul cu propaganda sa inutilă pro-Ucraina. Rusia, China, Africa, India, America de Sud vor învinge în Ucraina. 75% din umanitate va câștiga împotriva a 15%.”, a adăugat fiul președintelui, un susținător fervent al lui Vladimir Putin.

De asemenea, potrivit African News, el a anunțat crearea unui canal de televiziune și de radio purtând marca sa, “MK”.

Kainerugaba, în vârstă de 48 de ani, care obișnuiește să facă afirmații controversate pe Twitter, și-a anunțat luna aceasta candidatura la alegerile prezidențiale din 2026 din Uganda.

La 18 octombrie 2022, președintele Yoweri Museveni a declarat că singurul său fiu nu va mai scrie pe Twitter despre afacerile țării, după o serie de mesaje controversate, la începutul lunii octombrie, în care a amenințat că va invada Kenya.

Uganda s-a abținut de la voturile ONU privind conflictul ucrainean, inclusiv în februarie, cu ocazia împlinirii unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, prin care se cerea Moscovei să-și retragă trupele din țară.

În iulie, în timpul unui turneu în Africa al ministrului rus de externe Serghei Lavrov, Kainerugaba a declarat, referindu-se la Rusia: “Cum putem fi împotriva cuiva care nu ne-a făcut niciodată rău?”

Rusia a avut în mod tradițional legături puternice cu Africa, datorită sprijinului acordat mișcărilor de independență de pe continent, care se luptau la acea vreme cu puterile coloniale.

Muhoozi Kainerugaba este considerat ca fiind un succesor foarte probabil al tatălui său, Yoweri Museveni, în vârstă de 78 de ani.

In this article