Ucrainenii au atacat cu drone regiunile Moscova şi Briansk

Ucrainenii au atacat cu drone regiunile Moscova şi Briansk, în timpul nopții, au declarat luni dimineaţa autorităţile ruse. Luni, “forţele de apărare aeriană din districtul Liuberţî (sud-estul capitalei,...

Ucrainenii au atacat cu drone regiunile Moscova şi Briansk, în timpul nopții, au declarat luni dimineaţa autorităţile ruse.

Luni, “forţele de apărare aeriană din districtul Liuberţî (sud-estul capitalei, n.red.) au distrus o dronă care zbura spre Moscova”, a indicat pe Telegram primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

“Nu au fost victime sau pagube, conform primelor informaţii”, a adăugat el, precizând că servicii competente se află la faţa locului.

 

Potrivit Ministerului Apărării, atacul a fost condus de Kiev şi a fost dejucat în jurul orei locale 04:30 (01:30 GMT).

Aeroporturile internaţionale Domodedovo şi Vnukovo din Moscova au fost închise pentru o scurtă perioadă de timp la plecări şi sosiri, a anunţat în acelaşi timp agenţia de presă rusă TASS, citând surse din aviaţie.

În cursul nopţii de duminică spre luni, alte două aparate au fost “distruse de apărarea antiaeriană deasupra regiunii Briansk”, la graniţa cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără a da informaţii cu privire la posibile victime sau pagube.

Atacurile cu drone împotriva teritoriului rus şi a peninsulei Crimeea anexată în 2014 s-au multiplicat în ultimele săptămâni, vizând în special capitala rusă pe fondul unei contraofensive a Kievului declanşată la începutul lunii iunie.

In this article