Ucraineancă refuzată la frontieră în Republica Moldova: Descoperite cinci documente false

Angajații Poliției de Frontieră au depistat cinci documente false asupra unei femei din Ucraina. Drept urmare, aceasta a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Incidentul a avut...

Angajații Poliției de Frontieră au depistat cinci documente false asupra unei femei din Ucraina. Drept urmare, aceasta a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Incidentul a avut loc miercuri, 27 septembrie, la Aeroportul Chișinău. Ucraineanca era pasager la ruta Istanbul-Chișinău.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului în linia II-a o cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 34 de ani. „Ca urmare, în bagajul personal, au fost depistate cinci documente care ar fi emise pe numele unor persoane străine. În privința tuturor celor cinci documente există bănuială rezonabilă că sunt falsificate, fiind ridicate trei cărți de identitate afgane, o carte de identitate și un permis de conducere, ambele pretins emise de autoritățile ucrainene”, transmite Poliția de Frontieră.

În baza celor constatate, polițiștii de frontieră au luat decizia neautorizării trecerii frontierei de stat pentru străină. Totodată, actele falsificate urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF.

Cercetările pe caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

border.gov.md
In this article