Ucraina planifică recrutarea a 10.000 și 20.000 de deținuți în armată

Ucraina ar putea recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce  Parlamentul a aprobat joi o...

Ucraina ar putea recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce  Parlamentul a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE.

Maliuska a făcut această estimare într-un interviu acordat serviciului BBC în limba ucraineană, în care a explicat că recrutarea deţinuţilor va reduce şi excesul populaţiei carcerale din Ucraina, potrivit Agerpres.

Ministrul ucrainean a declarat: „Fac campanie pentru mobilizarea condamnaţilor şi pentru a nu încălca standardele privind numărul de persoane pe metru pătrat în penitenciare”.

Acesta a justificat că „oportunitatea” ca deţinuţii să meargă în armată reprezintă o formă de reabilitare, mai ales pentru cei care au comis delicte atunci când erau foarte tineri.

Noua lege ucraineană permite deţinuţilor să se alăture armatei, cu excepţia celor condamnaţi pentru viol, omor multiplu sau infracţiuni de corupţie politică şi împotriva securităţii naţionale.

Ucraina încearcă să mărească numărul de soldaţi pe front pentru a reduce decalajul faţă de Rusia.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article