Ucraina oferă sprijin Moldovei după ploile torențiale

Ucraina se oferă să trimită ajutor în Republica Moldova, România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor ploilor torențiale. Președintele Volodimir Zelenski i-a solicitat...

Ucraina se oferă să trimită ajutor în Republica Moldova, România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor ploilor torențiale. Președintele Volodimir Zelenski i-a solicitat ministrului de externe, Andrei Sibiga, să propună acestor țări sprijinul echipelor de salvatori ucraineni.

Duminică seara, liderul de la Kiev a declarat că din cauza condițiilor nefavorabile, în țările vecine s-au creat situații critice. Totodată, oficialii ucraineni au transmis condoleanțe persoanelor care și-au pierdut apropiații din cauza precipitațiilor puternice.

„Exprimăm condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești și distrugerile cauzate de inundațiile din Europa Centrală. Gândurile noastre sunt alături de toate comunitățile afectate. Le dorim vecinilor noștri să depășească cât mai curând acest dezastru natural”, a scris Sibiga pe contul său de Twitter.

Amintim că o persoană s-a înecat în Polonia, iar patru sunt date dispărute în Cehia, ca urmare a ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor provocate de furtuna Boris.

În urma inundațiilor din Galați, România, șase persoane și-au pierdut viața. Totodată, apa a înghițit mașini, animale și au creat oamenilor pagube enorme.

În Republica Moldova, pompierii IGSU au intervenit în 110 cazuri de pompare a apei din subsoluri și gospodării, dar și în 67 de situații unde a fost nevoie de a defrișa arborii doborâți de vânt. În urma intemperiilor au fost afectate 31 de drumuri publice naționale, iar 21 de trasee au fost inundate.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article