Ucraina, atacată cu rachete: Orașul Krivoi Rog, de două zile fără lumină

Șeful Forțelor Aeriene Ucrainene a raportat că trupele ruse au lansat atacuri asupra teritoriului Ucrainei în noaptea de 2 spre 3 februarie, folosind drone de tip Shahed și...

Șeful Forțelor Aeriene Ucrainene a raportat că trupele ruse au lansat atacuri asupra teritoriului Ucrainei în noaptea de 2 spre 3 februarie, folosind drone de tip Shahed și rachete. În regiunea Dnepropetrovsk, forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să doboare cinci drone, dar au fost și lovituri care au provocat două incendii. În orașul Krivoi Rog, de două zile, se înregistrează întreruperi de curent electric, iar aproximativ 15 mii de oameni se confruntă cu această situație.

Serghei Lisak, șeful administrației militare a regiunii, a menționat că două cazane în Krivoi Rog, responsabile pentru alimentarea cu curent a 43 de mii de consumatori, au fost afectate, iar unele familii au rămas și fără alimentare cu apă. Alexander Vilkul, șeful Consiliului de Apărare Krivoi Rog, a afirmat că trupele ruse au lovit infrastructura energetică a orașului, lăsând 7.500 de consumatori fără curent electric și impunând un program de oprire de urgență.

Trupele ruse continuă să efectueze zilnic lovituri cu drone în Ucraina, vizând adesea instalațiile de infrastructură critică și energetică. În noaptea precedentă, au fost lansate 24 de drone în întreaga Ucraina, iar forțele ucrainene au reușit să doboare 11 dintre acestea. Unul dintre atacuri a afectat substația electrică Ukrenergo, lăsând aproximativ 40 de mii de consumatori, inclusiv două mine, fără electricitate în Krivoi Rog.

In this article