Ucraina a depus cererea de aderare la NATO în regim de urgență

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat cu puțin timp în urmă că Ucraina depune cerere de aderare la NATO. Se întâmplă după ce, în această după-amiază, Vladimir Putin a anunțat...

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat cu puțin timp în urmă că Ucraina depune cerere de aderare la NATO. Se întâmplă după ce, în această după-amiază, Vladimir Putin a anunțat anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina, care reprezintă 18% din teritoriul ucrainean.

„De facto, ne-am făcut deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța, de facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure, în regim de urgență. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Zelenski, într-un mesaj video postat pe canalul său de telegram.

In this article