Turul II al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 3 noiembrie

În două săptămâni, în Republica Moldova va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care îi va pune față în față pe cei doi candidați cu cele...

În două săptămâni, în Republica Moldova va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care îi va pune față în față pe cei doi candidați cu cele mai multe voturi din primul tur. Potrivit datelor preliminare, după procesarea a 98,51% din procesele-verbale de la alegerile din 20 octombrie, Maia Sandu a obținut 42,07% din voturi, iar Alexandr Stoianoglo 26,27%, informează IPN.

„Niciunul dintre cei 11 candidați la funcția de președinte nu a obținut cel puțin jumătate din voturi. Prin urmare, turul al doilea va avea loc în termen de două săptămâni,” a anunțat președinta CEC, Angelica Caraman, în cadrul unui briefing.

Rezultatele prezentate până la primirea documentelor oficiale la CEC sunt considerate preliminare. Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore pentru a prezenta procesele-verbale finale. Secțiile de votare din diaspora, ultimele fiind închise în Canada la ora 07.00, ora Chișinăului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article