Trump riscă o pedeapsă maximă de 136 de ani de închisoare

Fostul președinte Donald Trump a pledat marți nevinovat la New York pentru cele 34 capete de acuzare, în dosarul privind plata făcută pentru a cumpăra tăcerea starletei Stormy...

Fostul președinte Donald Trump a pledat marți nevinovat la New York pentru cele 34 capete de acuzare, în dosarul privind plata făcută pentru a cumpăra tăcerea starletei Stormy Daniels.

Acuzațiile presupun o pedeapsă maximă de 136 de ani de închisoare, deși pedeapsa reală va fi probabil mult mai mică decât cea dacă va fi condamnat pentru una sau pentru toate faptele, transmite breakingnews.md cu referire la Protv.ro

”Falsificarea înregistrărilor comerciale” este de obicei o acuzație de contravenție în New York, dar se ridică la nivelul unei infracțiuni cu o pedeapsă maximă de patru ani atunci când „intenția de a frauda a inculpatului include intenția de a comite o altă infracțiune sau de a ajuta sau ascunde săvârșirea acesteia”.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a fost întrebat de reporteri la o conferință de presă marți după-amiază de ce a doua faptă penală nu a fost specificată în rechizitoriu.

“Permiteți-mi să spun ca o chestiune inițială că rechizitoriul nu o specifică, deoarece legea nu cere așa ceva. În observațiile mele, am menționat câteva legi pe care le voi evidenția din nou acum”, a spus Bragg.

„Prima este legea electorală a statului New York , care face infracțiune conspirația pentru a promova o candidatură prin mijloace ilegale. Am mai indicat o serie de mijloace ilegale, inclusiv declarații false suplimentare, inclusiv declarații care erau planificate să fie făcute autorităților fiscale”.

Bragg i-a acuzat pe Trump și pe asociații săi că au folosit o schemă de “catch and kill” pentru a îngropa informații potențial dăunătoare înainte de alegerile din 2016.

„Trump a făcut apoi eforturi mari pentru a ascunde această conduită, determinând zeci de înregistrări false în registrele de afaceri pentru a ascunde activitatea criminală, inclusiv încercări de a încălca legile electorale de stat și federale”, a susținut Bragg.

In this article